Како започети борбу против вишка килограма?

Како почети губити тежину? Нажалост, понекад људи сами себи постављају ово питање када бројеви на вагу пролазе кроз кров и морате уложити много труда у превазилажење тих додатних килограма и очување пристојног изгледа и здравља, а понекад једноставно нема додатних килограма. Стога, морате почети да губите тежину са поузданим информацијама о томе колико се тежина сматра нормалним, узроцима гојазности.

Савршена фигура: тежина и висина

Ако се појави проблем прекомјерне тежине, онда гледање модних ревија на којима се мршаве манекенке оцрњују мало је вјероватно. Носталгија 40-годишње жене на њеној телесној конституцији у доби од 18 година неће бити паметна. Младом тијелу је потребно много више енергије, а метаболички процеси се јављају у тијелу много интензивније, тако да су дјевојчице и дјечаци углавном витки. Са годинама, трошкови енергије се смањују и зато особа временом добија на тежини. Стога је неопходно за себе прецизно одредити ниво проблема, а за то је потребно израчунати своју тежину користећи изведену опште прихваћену формулу. У том случају, морате узети у обзир ваш тип тијела.

Израчунавање тежине

Познато је да су људи танки кости, нормури и широко кости, па је подела на асенетике, нормостеничке, хиперстенике. Према томе, идеална тежина се може дефинисати на следећи начин: висина - 100 (висина мања од 165 цм) или висина - 105 (са висином 166 - 175 цм); висина 110 (висина изнад 175 цм). За астеникове је резултат смањен, а хиперстеникаповећава се за 10%. На пример: 165-100 = 65 (или -10%).

Након израчунавања, потребно је одредити што је узроковало проблем прекомјерне тежине. Да би се нагласиле главне тачке њиховог начина живота, које утичу на појаву несретних килограма, важно је знати главне разлоге који су довели до тога.

Главни узроци гојазности

Према Светској здравственој организацији, висок ниво гојазности најчешће се примећује у земљама као што су Грчка, Ирска, Шпанија, Аустрија, Чешка и САД. Ова прогноза је такође непопустљива за целу Европу - до 2030. године, у просеку, 80% мушкараца и жена ће имати прекомерну тежину.

Већина људи сматра да је конзумирање велике количине хране главни узрок гојазности. А рецепт за уклањање проблема је једноставан - "лепи" уста. Али ово је далеко од случаја!

Разлог 1 . Није битно колико људи једе, али је важно шта. Додатна килограма се појављују код конзумирања висококалоричне хране.

Разлог 2 . Наш савремени свет је брзи развој иновативних технологија (ТВ, компјутер, удобан ентеријер аутомобила) који чине наш боравак на Земљи угодним и истовремено доводе до седентарног начина живота, мало физичке активности и на крају до прекомерне тежине.

Разлог 3 . Други разлог повлачи трећи. Због брзог развоја технолошког напретка многи га држе корак с њом. А за ово треба много да научиш, да радиш и мало да спаваш. Само недостатак снадоводи до озбиљног поремећаја метаболизма.

Разлог 4 .Погрешан начин живота - пуно алкохола, пушења;суве грицкалице, случајна јела, на пример, 2 пута дневно са дугом паузом;преједање ноћу;неправилна исхрана, чести стрес повлачи изглед масти.

Разлог 5 .У адолесценцији, током трудноће, након порођаја, са почетком менопаузе долази до хормонског прилагођавања.Вишак или мањак хормона нарушава природне метаболичке процесе, што доводи не само до повећања телесне тежине, већ и до многих болести.

Да бисте се ријешили досадних килограма, морате сами одредити главне узроке вишка килограма и почети се борити против њега.Истовремено је потребно стећи потребне атрибуте.

Подупирачи за губљење тежине

Када је постало мало јасније шта је узроковало проблем, важно је да се поставите за немилосрдну борбу с њом, тврдећи да након губитка тежине можете носити мало елегантне црне бојеобуците се за плес, упознајте пријатеље и рођаке са својим погледом.Да осетите како је свет леп око вас и да својом појавом утјеловите ту љепоту.Да ли је вредно борити се за ово?Наравно, да!

Наоружани знањем, остаје само да се набаве неки други атрибути и узму у обзир неке препоруке:

1. Наручи једно од популарних средстава за губљење тежине, на пример, шумеће таблете Талиа хттпс://мон-мари.ру/талиа-длиа-покуденииа /, која има добар ефекат на убрзањеметаболизам и доприносе брзом сагоревању телесне масти.Желимо да напоменемо да ово није панацеја, већ ефикасан начин.

2. Купите паметну наруквицу која прати ниво физичке активности користећи уграђени сензор.Када није, подсећа особу на њено одсуство.Такође одређује у којој фази спавања је особа и анализира њен квалитет.Аларм се може пробудити у правом тренутку за тело.

Паметни производ је способан да броји калорије стечене током оброка и конзумира се дневно.Ови електронски подаци помажу особи да исправи снагу, изгуби или добије потребну тежину.

3. Купити ваге.У савременој продаји постоје одлични електронски производи који ће вршити праћење тежине на најбољи могући начин.

4. Користите центиметарску траку да измерите колико центиметара је узето од струка, кукова и груди.

5. Купите књигу исхране која садржи многе укусне и здраве рецепте за сузбијање вишка седимента.У исто време, неопходна је посета нутриционисту и хормонској контроли.

Препоруке

Све оне произилазе из горе наведених узрока гојазности.Да бисте били витки и здрави, морате водити активан и коректан начин живота, бавити се спортом, увијек се прилагођавати позитивном начину размишљања и ставу према себи и околини.

Важно је и за губљење тежине:

  • Уравнотежена исхрана и правилна дијета са ниским уносом калорија.
  • Сталниподршку равнотежи воде и соли.
  • Дневне вежбе и вечерње шетње пре спавања.
  • Нормалан и миран сан.

И што је најважније - потребно је вјеровати да се напорима може постићи позитиван резултат.